Je wil slim bouwen, verbouwen of benoveren? Doe een beroep op subsidies of energiepremies. Goed voor je portemonnee én het klimaat! Let wel: die verschillen van regio tot regio. We zetten de voornaamste energiepremies voor particulieren even op een rij.

Subsidies in Vlaanderen

Subsidies voor isolatie

Je dak, zolder, spouwmuur, buitenmuur of vloer isoleren? Dan kan je rekenen op subsidies van 2 tot 15 euro / m2, en dat met terugwerkende kracht tot 2006. Let op: als je zelf de handen uit de mouwen steekt, krijg je enkel subsidies voor het isoleren van je dak en/of zolder. In alle andere gevallen moet er een aannemer tussenkomen. De geschikte aannemer vinden? Neem een kijkje op het online platform Build Your Home van Confederatie Bouw.

Subsidies voor installatie

Je overweegt de aankoop en de installatie van een warmtepomp, een warmtepompboiler of een zonneboiler? Ook in die gevallen kan je op subsidies rekenen. Je kan de drie producten wel niet cummuleren en ook hier moet een erkende aannemer ze komen installeren. De premie bedraagt vaak tot 40% van je factuur of 400 euro per wooneenheid.

Lees dit volledige artikel op Batibouw.com

Bron: batibouw.com
Datum: 04/2019