Slaapkamer

DRESSINGS … ook wel inloopkast genoemd

Een dressing of inloopkast is zoveel meer dan een slaapkamer waarin enkele kleerkasten staan. Je moet zien dat er voldoende en correcte verlichting is, de kledij mag niet verkleuren door de zon en er mag geen contact zijn met vochtige ruimtes zodat je kledij niet muf gaat ruiken. Als je verder leest vind je nog veel meer nuttige info over het ontwerpen van de perfecte inloopkast:

Dressing ontwerpen

De belangrijkste eigenschappen van dressings zijn dat ze praktisch in gebruik en onderhoud zijn, moduleerbaar naargelang je kledij en dat ze gemaakt zijn uit kwalitatieve materialen die tegen een stootje kunnen. Er moet ruimte zijn voor winterkledij, t-shirts, broeksriemen en zelfs accessoires zoals dassen, juwelen en schoenen. Daarnaast moet de verlichting zoveel mogelijk het daglicht nabootsen. Om zeker te zijn dat je niets vergeet kan je door Schrijnwerkerij Devriendt een dressing ontwerpen waar je vele jaren kan van genieten. Wij werken vaak samen met binnenhuisarchitecten om samen de beste opties

Type dressings

Dressingkasten zijn er in alle vormen en maten. Je kan goedkopere standaardmaten kiezen, maar je kan dressingroom zodanig inrichten en personaliseren dat het een warme, sfeervolle en nuttige kamer wordt. Schrijnwerkerij Devriendt zal er voor zorgen dat alles tot in de puntjes is afgewerkt.

Materialen

Ook de materialen en hun afwerking spelen een belangrijke rol bij het uiteindelijke resultaat van je dressing. Zo zal de materiaalkeuze voor een groot deel de look bepalen maar ook de degelijkheid en onderhoudsgemak. De meest gebruikte materialen voor inloopkasten zijn massief hout, metaal, kunststof, gelakte MDF en platen die afgewerkt zijn met melamine of laminaat. Welke materialen het best passen in jouw kamer hangt af van de te overbruggen oppervlakken, gewenste kwaliteit en persoonlijke voorkeuren.